Sokat tépelődtem, hogy merjem-e a véleményemet és a meglátásaimat publikálni a norvég tömegmészárossal kapcsolatban. Még a végén holnap becsenget a rendőrség és elvisz :):):):) Ezt megelőzve szeretném rögtön leszögezni, hogy normális vagyok nem tervezek semmiféle gyilkosságot. Nincsenek ezzel kapcsolatos gondolataim vagy vágyaim. Egyszerűen csak szeretném kiírni magamból, amit erről az ügyről gondolok.

Amikor az első hírek megjelentek ezzel kapcsolatban tavaly, akkor még nem fordítottam nagy figyelmet erre. Persze elszörnyedtem, hogy ki és miért képes ilyenre?  Mint kiderült egy 33 éves Anders Behring Breivik nevű norvég férfi hosszú készülődés és pontos tervek kidolgozását követően bombát robbantott Osló belvárosában majd az onnan nem messze lévő Utøya szigetén automata fegyverével irtotta az ott táborozó fiatalokat. Gondolom kevesen vannak azok, akik ne hallottak volna róla.

Az ügy azért vált aktuálissá, mert 2012.04.16.-án elkezdődött Breivik pere.  Én hétfő 11 körül kapcsoltam véletlenül a BBC-re, ahol éppen ezt közvetítették. Valami miatt igen erős érdeklődést váltott ki belőlem. Ezt magamban azzal magyaráztam, hogy igencsak nagyon foglalkoztat a ,,gyilkos elme” és az emberi viselkedés. Ebben az esetben a gyilkos viselkedése ,,fogott meg”. Természetesen nem pozitív értelemben, félreértés ne essék. Ledöbbentem mikor hosszú ideig nézve az arcát, azt láttam, hogy nyíltan a bíróság és a közönség szemébe nevet. Röhög rajtuk, a bánatukon és ezen az egészen. Egy arcizma sem rándult… Mintha épp a postán várakozva. Bizarr egy jelenség.

Viszonylag sok videót néztem meg ezzel az egész szörnyűséggel kapcsolatban, így próbálva közelebb hozni ezt a mészárlást, hogy jobban átlássam. Nyilván a normálisnak mondható agyammal nem tudom felfogni és megérteni, amit tett és ahogyan tette, de próbálom összeszedni a gondolataimat és leírni az én meglátásaimat.

Címkék: , , ,